Saladini craving knife olive wood 37 cm
Handmade carving knife from the SALADINI/SCARPERIA forge (Tuscany).
Thanks to its stiffness, the carving knife enables the precise cutting of thin slices. It is mainly used to cut larger pieces of meat or roasts. It is also suitable for cutting wafer-thin slices of roast beef or portioning a whole rump steak. With the finely ground, forged blade, you can cut both meat and vegetables precisely. SALADINI uses olivewood for the handle.
The blade is made of satin-finished AISI420B stainless steel with a hardness of 56/57 HRC. The elegant chef's knife is delivered in a stylish cardboard box.
- total length: 37 cm
- blade: 23 cm
- weight 145 gram
- olivewood
- delivered in a gift box
Der Firmensitz von Saladini ist Scarperia, ein kleiner Ort in der Toskana, der ca. 20 km von Florenz entfernt ist. Das Wahrzeichen ist der Palazzo Pretorio in Scarperia, mit seinem markanten Turm.
Scarperia wurde am 8. September 1306 gegründet und seine Besonderheit ist die alte Tradition der Messer Herstellung, oder besser der "schneidenden Eisen", wie diese Objekte altsprachlich früher genannt wurden. Saladini möchte diese alte Tradition, der handwerklichen Herstellung von Taschenmessern, BTafelbesteck und Kochmessern. Alles wird mit jener Sorgfalt und Aufmerksamkeit hergestellt, die Objekte verdienen, welche mit Liebe und Hingabe geschaffen werden.